Пореден от Петрич с осъдителна присъда за, нарушение на задължителната карантина

 

Съдът е признал за виновен подсъдимия Б.Ц., обвинен от Районна прокуратура – Петрич за извършено от него престъпление по чл. 355, ал. 2, вр. ал. 1 от НК.

Подсъдимият Б.Ц. работи като шофьор и в изпълнение на служебните си задължения често пътува зад граница.

На 11.04.2020 г. мъжът се върнал в страната след курс през ГКПП – Русе от Румъния, управлявайки товарен автомобил. В изпълнение на въведената процедура, свързана с противоепидемичните мерки спрямо разпространението на вируса Covid-19, от Регионална здравна инспекция му било издадено предписание за спазване на 14-дневна карантина.

Въпреки това, обвиняемият Ц. не се съобразил със задължението си да не напуска посочения от него адрес в гр. Петрич, като три дни по-късно излязъл от жилището. Междувременно органите на реда, в изпълнение на служебните си задължения за контрол на поставените под карантина лица, констатирали, че Б.Ц. не пребивава в дома му. По време на проведения с него телефонен разговор мъжът заявил, че отишъл да свърши лична работа и се намира в района на сградата на кметство Петрич. Било му указано да се прибере и да не нарушава карантината. Впоследствие срещу Б.Ц. е било образувано досъдебно наказателно производство.

На Б.Ц. е наложено наказание „пробация“ за срок от шест месеца.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене