Двама мъже от Дупница и две жени от с. Сапарево, колеги в ТЕЦ “Бобов дол”, заразени с коронавирус

Двама мъже от Дупница и две жени от с. Сапарево, община Сапарева баня, са новооткритите случаи на Covid-19. И четиримата са работници в ТЕЦ “Бобов дол”. Те са пътували с работническия автобус по линията Сапарево – ТЕЦ “Бобов дол”. Не са хоспитализирани, оставени са за домашно лечение.
През последните два дни в ТЕЦ “Бобов дол” са тествани над 200 работници. 8 теста са невалидни и ще бъдат повторени.
Директорът на ТЕЦ “Бобов дол” инж. Е. Христов заяви пред “Струма”: “Вече имаме следа откъде е тръгнал вирусът в предприятието, но все още уточняваме нещата. На наш работник съпругата е била интубирана преди около две седмици. Не знаем каква е причината за интубацията, но сме в процес на проучване. Може жената да има друго заболяване, за което да е необходима такава манипулация.
При тестване на работници предишните дни открихме заразен мъж от Бобов дол, уведомихме РЗИ и той беше оставен под домашно лечение. С риск да се повторя, но съм категоричен, че вирусът не е тръгнал от ТЕЦ “Бобов дол”, заяви инж. Е. Христов.
Всички заразени с коронавирус от ТЕЦ “Бобов дол” работят в един и същи цех. В този цех е работил и първият открит с коронавирус мъж от Големо село, който, както “Струма” писа, вече е здрав и е изписан преди повече от седмица.
Работникът в ТЕЦ “Бобов дол”, който се лекува в общинската болница в Дупница, е с два отрицателни теста, но ще бъде изписан след седмица.
Както “Струма” писа, преди няколко дни бяха открити заразени работници в ТЕЦ “Бобов дол” от селата Ресилово, Овчарци, Самораново, Сапарево и гр. Сапарева баня. 92-г. баба на заразения мъж от с. Овчарци също е с положителна проба при тестване за коронавирус.
В община Сапарева баня тръгнаха слухове, че общината ще бъде затворена като Банско заради откритите случаи от коронавирус, но кметът Калин Гелев е категоричен, че затваряне няма да има.
ЙОРДАНКА ПОПОВА

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене