Председателят на ОбС в Благоевград Андон Тодоров прогнозира: Изборите за нов кмет ще са на 28 юни

Oбщинската избирателна комисия в Благоевград прекрати предсрочно пълномощията на кмета на града Румен Томов. Причината да се стигне до предсрочно прекратяване пълномощията на кмета на Благоевград, е че той е пропуснал в законовия срок след избирането му да прехвърли фирмата си, и да се заличи от регистъра като търговец. Томов определи решението като чисто политическо.

Представителите на ОИК трябва да изпратят решението си до общинския съвет в Благоевград, за да се вземе решение какво се случва с управлението на общината.

Председателят на Общинския съвет Андон Тодоров каза пред БНТ, че още утре ще бъде свикана сесия на общинския съвет. Днес към 12 часа е свикан и председателски съвет. Общината разполага с четирима зам.-кметове. Един от тях ще бъде предложен на гласуване.

По негови прогнози изборите за нов кмет ще са около 28 юни. Все пак отбеляза, че става въпрос за частични избори. На тях може да се кандидатират всички, участвали на предишните избори. Те не трябва да събират подписи за регистрация. Могат да се включат и нови кандидати. 25 дни преди изборите ще се обявят канидатите.

pirinsko.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене