Голям пожар в гората над Дебрен, мъжете от цялото село се включи в гасенето

Голям пожар гасиха  през изминалата нощ  жители на гърменското село Дебрен , горски служители и огнеборци .

Пожарът е избухнал около 19 часа  а на терен хората  за да гасят пламъците и  да спасяват гората  останаха до след полунощ .

 За кратко  след като бе подадената тревогата, че гората над Дебрен гори , жителите на селото  предимно по- младите мъже се мобилизираха като на площада се събраха джипове и коли които  извозиха доброволците  към огнения ад .

 След  повече от 5 часа борба с пламъците пожарът бе овладян благодарение на светкавичната помощ която оказаха дебренци .

Директора на ДГС Гърмен инж. Денислав Шенгов още снощи благодари на всички доброволци и  участници в гасенето на мащабният пожар за съдействието за потушаване на огненият  ад. „Огромно Благодаря на всички хора от Дебрен за участието при гасенето на пожара! Респект към Вас. Гордея се , че съм от с.Дебрен. Когато сме задружни и Аллах ни помага!“ написа в страницата на Дебрен директора на ДГС Гърмен Денислав Шенгов.

Тепърва следователи и  служители на противопожарна охрана както и специалисти от ДГС Гърмен ще установяват причините и размера на  щетите които се предполагат че са големи.

 

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене