Председателката на Общинската поземлена комисия в Хаджидимово Наташа Стоянова громи безпощадно дребните животновъди и земеделци

Председателката на Общинската поземлена комисия в Хаджидимово Наташа Стоянова громи безпощадно дребните животновъди и земеделци, продадох си елитно стадо кози, заминавам за Англия за да изкарам пари за операция на ставата

Уважаема редакция на Топ Преса, казвам се Петър Герчев, от няколко години се опитваме със синовете ми да се развиваме в животновъдството. Създадохме прекрасни условия, купихме и отгледахме елитно стадо кози но за жалост след много труд и лишение бяхме принудени да го продадем убедени, че в община Хаджидимов умишлено се пречи на дребните животновъди и земеделци да се развиват и то не от някой друг, а от председателката на Общинската поземлена комисия Наташа Стоянова.

Без да бъдем уведомени, без да присъстваме на каквато и да е проверка, без каквито и да са документи, Наташа Стоянова реши да ни наложи глоба от 3 300 лева за не почистено пасище, което изобщо не отговаря на истината. Глобата ни бе спряна от субсидиите и ние получихме 3 300 лева по малко което буквално съсипа дейността и ни принуди да продадем стадото.

На нас със синовете ми, ни остана само многото труд и неимоверните мъки и лишения, с които се опитвахме няколко години подред да поддържаме ниво и да мечтаем за собствена ферма и затворен цикъл на производство на млечни продукти и месо.

На мен от всичко това ми остана и болестта, заради която съм принуден да замина за Англия да работя по чуждите полета, за да си изкарам пари за операция на ставата.

Ето я и историята, заклевам се, че всяка написана дума тук е истина и нека се знае, че в община Хаджидимово дребният животновъд и  земеделец е обречен предварително на фалит, та ако ще да се пребие от работа и от спазване на законите само защото председателката на Общинската поземлена комисия Наташа Стоянова им създава умишлено спънки с нейни измислени закони, за да се стигне до крайният резултат-фалит.

„Преди няколко години купихме кози със синовете ми Радослав и Марин и се преместихме от Гоце Делчев да живеем в село Илинден общ. Хаджидимово от където съм аз и имам там условия за развитие на семейно животновъдство.

Реших да си прибера децата защото не се намира лесно работа и заедно да се отдадем на животновъдството, работа която ние харесваме защото обичаме животните. Не исках децата ми да се скитат не мили не драги по чуди държави, но явно това иска нашата мила Родина – България.

За няколко години с много труд и лишения направихме елитно стадо кози от порода –„Бяла българска“. Взехме според закона 100 декара земя, да я почистим за пасбище.

Почистихме я перфектно, стана като футболно игрище. Дори като мина на проверка Ангел Камбуров, служител също в Общинската поземлена комисия ни посъветва да не се престараваме толкова много, защото беше видно, че е хвърлено много труд. Ние със синовете ми с голям мерак изчистихме, окосихме и изнесохме извън територията на пасбището всички хвойни, метличини, треви и клони. За това изчистено перфектно пасбище трябваше да получим 6 000 лева субсидия, с които да подпомогнем дейността си като животновъди.

Но, проблемите дойдоха от Общинската поземлена комисия и най вече от нейния председател – Наташа Стоянова веднага щом почистихме терена.

Без да назначи проверка, без да ни уведоми и без да ни бъде връчен никакъв документ не само, че не ни платиха за труда, но и се оказа че ни налагат и глоба от 3 300 лева, които ги взеха пак без документи и каквито и да са обяснения от субсидията.

Държа да кажа, че в община Хаджидимово, не само ние сме жертва на самоволията на Наташа Стоянова. Жертва на нейните измислени закони и беззакония са всички дребни животновъди и земеделци в общината ни. На нас дребните тя не позволява дори и да дишаме, тя коли тя беси.

Работи само с един едър земевладелец дошъл в община Хаджидимово от Перник на име Людмил, има си от него пълномощно и си върши каквото си иска. Всички определени земи като бели петна от нея се дават на него.

По  не достоверни данни само тази година престъпното дуо Наташа и Людмил ще вземат около 220 000 лева субсидии от чужди имоти, които Наташа квалифицира като бели петна. Лично аз съм бил на няколко пъти очевидец на скандали в канцеларията й, от хора които си искат имотите с надлежни решения от поземлена комисия и скици които тя не ги признава, дори има наглостта да обижда такива хора като им вика малоумници и ненормалници.

Ние със синовете ми сме също жертви на тази жена, която освен всичко, няма и никакво човешко отношение към  хората особено от такива от който няма изгода.

Само един от многото примери ще дам, когато я попитах кога ще вземем субсидията за пасбището, тя ми отговори “Вие само искате да вземате без да давате“. Какво да и дам, мъката, душата и труда ни ли, какви са тези намеци.

Обърнах се за съдействие към кмета на общината г-н Людмил Терзиев, но той също се оказа безпомощен да се справи. Човекът съвсем искрено ми отговори, че Общинската поземлена комисия е съвсем отделно звено подчинено на Министерството на земеделието и той няма право да се меси в работата й. Дори човекът сподели „Ако имах власт още днес бих уволнил Наташа Стоянова, една година я моля да ми издаде скица на мой имот а отговора й е  – та какво като си кмет, ако искам ще ти я дам.

Иначе нещата ни тръгнаха много добре, пробихме на пазара и с мляко и със сирене и с месо от стадото което отглеждахме. Интересът към нашите продукти беше голям и вече си мечтаехме за проект с малка ферма и затворен цикъл, но се стигна до фалит защото не издържахме на беззаконията в Общинската поземлена комисия и Наташа Стоянова, която работи само за личната си изгода вместо да помага на дребните животновъди и земеделци.

Тя е човек, който до обяд се сърди на себе си, а след обяд на целия свят.

Ако бяхме в някоя друга държава в ЕС съм сигурен, че щяхме да имаме пълната подкрепа и помощ от държавата за развитието на дребното животновъдство и земеделие, но в нашата държава е невъзможно малките фермери да прогресират само зарази хора поставени на постове като Наташа Стоянова.

Толкова много труд и лишения отидоха напразно. Сега се питам къде е Министерството на земеделието и горите,  къде са разследващите органи, къде е правосъдието, къде е нашата умряла и не погребана журналистика, никой ли няма над Наташа Стоянова?

А иначе непрекъснато се говори за мерки подкрепящи и стимулиращи дребният животновъд и земеделец.

Тя не може да си представи през какъв ад минахме да съберем стадото кози, да обикаляме България, да търсим елитни кози. Да събираме лев по лев да ги купим, да купуваме по 2 500 до 1 500 лева  елитни пръчове за разплод, защото искахме да направим елитно стопанство та и ние и хората да сме доволни.

Изхранвахме ги с жива зелена паша, с по 1000 бали люцерна, 15 тона царевица и по 3 тона пшеница и смески, грижехме се за тях и малките като за деца и накрая фалит заради беззакония и лични интереси.

Научихме се да правим едно от най-добрите козе сирена в страната, имахме и клиенти както от страната така и от чужбина. Радвахме се, че  -малко, по – малко тръгват нещат.

Наши гастербайтери като се връщаха в отпуски от региона ни търсеха и си купуваха от нашето сирене и ни хвалеха, че е много хубаво и че в Испания, Германия, Англия и други държави не могат да си купят такова, и то българско.

Много труд и любов вложихме, но явно попаднахме в ада на Наташа Стоянова и не успяхме.

Всичко разпродадохме, децата ми се разпиляха а аз на тези години буквално след дни заминавам за Англия да бера ягоди и малини, за да си изкарам пари за операция – смяна на ставата.

Накрая се обръщам към Министерството на земеделието и горите, с молба да бъде назначена проверка по моят случай и да бъде направена проверка на цялостната дейност на председателят на Общинската поземлена комисия в общ. Хаджидимово Наташа Стоянов. Искам от най- високо да се уверят, че дребните животновъди и земеделци в община Хаджидимово се ощетяват тенденциозно от Наташа Стоянова и разбира се да си получим парите за труда както и да ми бъдат възстановени 3 300–те лева за незаконно наложената ни санкция от Наташа Стоянова без проверка, без ние да участваме в такава, без каквито и да са обяснения и документи.

Предварително Ви благодарим за съдействието и за дисциплинарното уволнение на Стоянова което би трябвало да последва непременно, защото за нас дребните животновъди и земеделци от община Хаджидимово тя се оказа истински злодей. Непрекъснато говори от името на  евро комисаря Мария Габриел и ако г-жа Габриел наистина е опънала чадъра над  Наташа Стоянова и я подкрепя в беззаконията, които върши нека лично се увери, че тя е непочтен човек, който използва името й, за да нарушава законите на държавата, а ако й е толкова мила пък, нека си я вземе при нея в Брюксел и да ни освободи от това зло, което съсипва земеделието и животновъдството в община Хаджидимово. Хората са разочаровани, демотивирани и преди да започнат някакви дейности знаят предварително, че са обречени на провал или фалит,  защото техният бизнес се определя не от кой да е, а от Наташа Стоянова известна още в община Хаджидимово като „човекът“ на евро комисаря Мария Габриел.

С уважение  Петър Герчев.

 

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене