Монтиране на душ кабина

Една нова душ кабина ще надгради всяка баня и с предлагането на толкова различни дизайни, от които да си изберете, няма да имате проблем да намерите идеалния. В специализираните магазини за баня ще намерите огромна гама от душ кабини, включително квадратни заграждения, ъглови душ кабини, паравани и душ врати в различни размери, за да отговарят на всяка баня, била тя малка или голяма. Ремонтите в банята изискват използването на качествени ВиК услуги.

Монтирането на душ кабина в банята трябва да се извършва от квалифициран търговец, за да се осигури професионален резултат. Опитът сами да монтиратеновата си душ кабина може да изглежда като добър начин да спестите малко пари от разходите за ремонт на банята. В същото време специлаистите препоръчват да наемете експерти за дейността. Това кратко ръководство за правилно монтиране на душ кабина има за цел да ви помогне максимално без да гарантира, че ще имате идеален успех.

Монтиране на поддушовото корито

Ако все още не сте го направили, първо трябва да монтирате поддушовото корито преди да сглобите душ кабината

 

Ако монтирате акрилно поддушово корито, ще трябва първо да наместите краката и да вкаратеизпускателния отвор и капана.
Поставете поддушовптп корито и използвайте нивелир, за да сте сигурни, че е идеално равно. Свържете поддушовото корито към водопроводната мрежа.
За да прикриете тръбите под коритото за душа, ще трябва да прикрепите панела, като го монтирате неподвижно на мястото.
Запечатайте около краищата на поддушовото корито и там, където панелът се събира с пода и поддушовото корито, за да се осигури водонепроницаемо покритие.

Добре е да следвате стриктно стъпките, за да се получи както трябва.

Монтиране на душовото заграждение

Преди да монтирате новата си душ кабина, трябва да япроверите за евентуални повреди или неизправности веднага след доставката. Уверете се, че водата е спряна, преди да опитате да правите в банята каквото и да било.

По-долу инструкциите трябва да се използват като ръководство за поставяне на квадратна душ кабина в ъгъла на банята, при която са необходими само врата и страничен панел. Но същия принцип важи и за други видове душ кабини.

Необходими инструменти и елементи:

Електрическа бормашина
Пистолет за силикон
Силиконов уплътнител
Нивелир
отвертки
Дръжки за врати
Стъклени панели
Канали
Гарнитури

Стъпки за монтиране на душ кабина

1. Поставете стенните канали в краищата на поддушовото корито и използвайте нивелир, за да се уверите, че са вертикални.

2. Използвайте електрическата бормашина за пробиване на пилотни отвори в стената. След като направите това, поставете тапи за стена и завийте каналите към стената.

3. Решете на коя страна ще се отваря вратата за душкабината, преди да вземете страничния панел и да го поставите в подходящия канал.

4. След това поставете вратата за душ кабината в другия канал на стената. Може да се нуждаете от допълнителен чифт ръце, за да ви съдействат в тази част.

5. Вратата за душ кабината и страничният панел вече ще бъдат поставени на външните ръбове на поддушовото корито. След това ще трябва да се фиксират заедно в ъгъла.

6. Използвайте отвертката, за да завиете панелите на място с доставените фиксиращи елементи и поставете дръжката към вратата.

7. Използвайте силиконовия уплътнител и пистолета за уплътнител, за да запечатате външните краища на душ кабината, но избягвайте вътрешните ръбове.

Всичко звучи не толкова сложно и ако сте достатъчно внимателни, ще можете да се справите с тази задача. Ако, обаче, никога не сте пипали подобни инструменти и не сте се занимавали с ремонтна дейност у дома, по-добре се доверете на ВИК специалист. Монтирането на душ кабините обикновено се извършва веднага след доставянето от монтажна бригада на магазина, от който е закупана. Така няма да загубите правото на гаранция за кабината. Преди да се захването с монтажа, поинтересувайте се за теьи условия.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене