Община Кюстендил с проект пред Държавен фонд „Земеделие“

кюстендил

Община Кюстендил кандидатства с проект пред Държавен фонд „Земеделие“, обяви председателят на Общински съвет – Кюстендил Иван Андонов. Решението за това трябва да бъде дадено и на предстоящата сесия на местния парламент на 31 юли.

„Идеята е да се кандидатства по мярка 226 „Възстановяване на горския потенциал и въвеждане на превантивни дейности“. Предвижда се с проект да бъде извършено за строителство и подобряване на наблюдателни пунктове, закупуване на средства за наблюдение и комуникация с максимално допустима стойност в размер на 300 000 евро“, уточни още Андонов.

По негови думи разработката ще допринесе и за по-доброто управление на общинските горски територии, които са общо 4 876 хектара и опазването им през летните месеци от пожари.

На предстоящата сесия ще бъдат подложени за гласуване общо 43 докладни записки. Част от тях са свързани с ремонт на Дневния център за деца със специфични потребности „Сияние“, намаляване на половина цената на общинските помещения ползвани от художници, както и избора на председател на Общински съвет – Кюстендил.

Мандатът на досегашния Иван Андонов изтече, след като местните парламентаристи гласуваха на ротационен принцип да бъде избиран нов председател на всеки 6 месеца.

infomreja.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене