Ангел Джамбазки: Повече рестрикции за безотговорните и повече свобода за съвестните

В ситуация като сегашната всеки съвестен гражданин трябва да пази себе си и здравето на своите близки, като се съобразява с решенията, взети от медицинския щаб.

Това заяви в ефира на БНТ евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки. Според него не трябва да има противопоставяне срещу мерките.

От ВМРО имат намерение да предложат другата седмица да се затегнат мерките на тези, които са безотговорни и застрашават другите, а за съвестните – да има разхлабване.

Например мерките трябва да се затегнат в гетата и катуните. Трябва леко да се отслабват мерките, където хората са съвестни и спазват медицинските изисквания. Например – паркове, градини. Лека-полека там трябва да почне да се отпуска режимът. Разбира се без да се събират хора. Трябва да има повече рестрикции, където не се спазват мерките и да има свобода за тези, които са съвестни, обясни той.

Евродепутатът е категоричен обаче, че трябва да има повече контрол в гетата. Хората в гетата, които се върнали от чужбина, са рисков контингент. Когато кажеш в махалата: „Не се събирайте, опасно е“, те се събират, изтъкна Джамбазки.

Не може заради тяхното неглижиране да се натовари здравната система. Затова гетата трябва да бъдат изолирани, за което настояхме още на 18 март. Не можем да гледаме на това лековато, отсече Ангел Джамбазки.

Комунистически Китай дължи обяснения на света. Китай има навик да прикрива истината и трябва да му се търси отговорност, смята българският евродепутат.

По мнението му ЕК е закъсняла с реакцията на пандемията от COVID-19.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене