Прогноза за времето – 18 април (събота)

Минималните температури ще бъдат между 7° и 12°. Това съобщи за Агенция „Фокус“ Красимир Стоев, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Днес ще преобладава слънчево време. След обяд над северните и планинските райони ще има временни увеличения на облачността, но без валежи. Ще духа слаб северозападен, в източните райони до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 21° и 26°.

Атмосферното налягане е ще бъде близко до средното за април.

Времето за Гоце Делчев днес ще е предимно слънчево и максимална температура 27 градуса.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен предимно североизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 18°-22°. Температурата на морската вода е 11°-12°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време, след обяд с временни увеличения на облачността, но без валежи. Ще духа слаб, по билата умерен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 16°, на 2000 метра – около 8°.

В неделя облачността ще е променлива, често значителна, не са изключени изолирани слаби валежи. Вятърът ще е от юг-югозапад и ще се задържи доста топло, минималните температури ще са между 7° и 12°, а максималните – между 23° и 28°.

От понеделник ще започне промяна на времето. Вятърът ще се ориентира от североизток, ще се усили и с него ще нахлува студен въздух. Облачността ще се увеличи, ще започнат валежи от дъжд, на повече места след обяд и през нощта срещу вторник, значителни по количество – в Югозападна България.

Във вторник застудяването и валежите ще продължат. Вятърът ще остане от североизток, но ще отслабне.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене