Маските – развъдници на бактерии и вируси

Маските създават голяма възможност за размножаване на вируси и бактерии, защото се овлажняват на благоприятна температура.

Правителството на Борисов и щабът на Мутафчийски принудиха българите да носят маски за да се предпазват от инфекция с коронавирус. Това обаче далеч не е сред добрите решения на управляващите. Както всеки път, те показаха, че не влагат особен интелект в управлението на кризата

Маските употребявани от хирурзи са еднократни, те се ползват само по време на операцията и след това се изхвърлят.

Какво правят българите, когато са принудени да носят маски?

Българите носят маските си по време на целия работен ден, който често е по-дълъг от 8 часа. Също така са принудени да ползват маските по път за работа и на връщане от работното място.

Това често означава над 10 часа една маска да стои прилепена пред лицето на човек. През цялото време, в което тя стои пред дихателните пътища тя се овлажнява и затопля. Топлата и влажна среда смесва бактерии и вируси от втрешната и от външната страна на маската. Тъй като маската не уплътнява, бактериите преминават свободно през нея.

Когато се размножат достатъчно количество бактерии, те се отлепят от маската. Така при издишане, човек може да изхвърли навън от полепналите микроорганизми, а при вдишване те да попаднат директно в дихателните пътища и белите дробове.

При нормално дишане в дихателните пътища също попадат вируси и бактерии, но когато носим маска, количеството на микробите е много по-голямо. Така развъждайки вируси и бактерии маската може да ни причини възпаления на дихателните пътища, в т.ч. и пневмония.

Това означава, че броят на пневмониите в България ще се увеличи, без значение дали човек се е инфектирал с коронавирус.

От друга страна някои статистици чакат точно това за да могат да отбележат завишена смъртност от COVID-19. Данните накрая на годината ще покажат, че смъртността от пневмонии се е повишила и ще оправдаят въвеждането на неправилните карантинни мерки./podoko.eu

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене