Още 13 от „Факултета“ с коронавирус

Днес Столична регионална здравна инспекция (СРЗИ) продължи с дейностите по бързо тестуване и пробонабиране за ПСР, както и епидемиологично проучване в столичния квартал „Факултета“, съобщиха от инспекцията.

Според оценка на риска на база данните от вчера мероприятията бяха изцяло насочени към кв. „Факултета“ и извършени от страна на два екипа от 10 служители на инспекцията. В хода на епидемиологичното проучване бяха направени 100 бр. бързи теста, 13 от които показаха положителни проби на COVID-19, две от които на деца на 13г. и на 2 г., уточниха от СРЗИ.

На същите 13 лица е взета и проба за ПСР. В хода на епидемиологичното проучване е установено, че за едно от лицата, контактните са 32-ма души, които са част от всички 100, на които са направени бързи тестове в рамките на днешния ден. От СРЗИ припомниха, че считано от 0.00 часа на 16 април 2020 г., със заповед на директора на СРЗИ, са въведени частични ограничителни мерки на територията на квартал „Факултета“, район „Красна поляна“ и квартал „Филиповци“, район „Люлин“ в София.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене