Делян Пеевски с ново голямо дарение за Александровска болница

Поредно голямо дарение за “Александровска болница” направи депутатът Делян Пеевски. То е на стойност 162 000 лева и включва апаратура и защитни медицински средства, предаде DarikNews.bg.

Медиците от интензивното отделение, които са на първа линия в борбата с коронавируса, вече са подсигурени с анестезиологичен апарат за 115 000 лева. Народният представител, който до момента вече е дарил на болници в страната близо 4 милиона лева, предоставя безвъзмезмездно и 200 предпазни облекла за медицинския персонал на “Александровска” заедно с 1000 защитни маски и 300 предпазни шлема.

Медиците благодариха за ценното оборудване с обща снимка и обещаха “Заедно ще победим”.

Още през март Пеевски дари на “Александровска” 150 000 лева за закупуване на медицинска техника и респиратори. Така само за тази голяма столична болница, в която се лекуват пациенти с коронавирус, депутатът от ДПС направи дарения за близо половин милион лева. Народният представител не дарява само за големите софийски болници.

До момента той даде стотици хиляди за редица лечебни заведения в страната, сред които тези в Разлог, Гоце Делчев, Благоевград, Ямбол, Кърджали, а преди ден дойде ред и на варненската “Света Марина”. Университетската болница в морската столица вече има два респиратора, благодарение на депутата от ДПС. Ден по-рано Пеевски осигури и жизнено необходима реанимационна апаратура за новородените от АГ болницата във Варна. Наред с това Пеевски дари и няколко хиляди теста за населението на Банско, Паничарево и болници в страната.

Делян Пеевски с ново голямо дарение за Александровска болница

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене