Да е на здраве, късмет и берекет !! Четири са вече снесените яйца в гнездото на известната двойка щъркели , Пролетка и Изгрев в гоцеделчевското село Баничан

Четири са вече снесените яйца в гнездото на добилата голяма известност двойка щъркели Пролетка и Изгрев .  Природо защитници коментираха че тази година Пролетка е снесла  яйцата си доста по- рано от обичайното  но са убедени че грижовната двойка щъркели ще успее успешно да излюпи малките си .

Миналата година  Пролетка снесе също четири яйца .Гнездото е осиновено от млади хора от далечна Япония които също наблюдават ежедневно какво се случва в домът на семейството щъркели .

Както писа Топ Преса , Пролетка и Изгрев вероятно са най-известните щъркели в целия свят. Всяка пролет двойката долита в гоцеделчевското село Баничан и радва с присъствието си малки и големи.

А защо птиците са известни в целия свят?  Видеонаблюдението на щъркеловото гнездо е изградено по проект на местното читалище и Българското дружество за защита на птиците. Неочаквано семейният живот на Пролетка и Изгрев привлича все повече любопитни и хора от цял свят ,те  се регистрират в онлайн платформата, за да видят какво се случва в гнездото.

А в Баничан всяка година с нетърпение местните особено децата очакват пристигането на  най-известните щъркели.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене