Само в Топ Преса! Всичко по темата за гоцеделчевската болница! ОБЗОР

С 19 гласа „ за“ , трима не гласували поради конфликт на  интереси  и 7 „ против“  от поста уравител на МБАЛ“Иван Скендеров бе освободен  д-р Владислав Улевинов . Против освобождаването на  медицинския управите гласува цялата група общински съветници от ДПС. В знак на несъгласия  председателят на групата на ДПС Сайди Чолак обяви , че оттегля двамата си членове от здравната комисия  в ОБС  и че настояват заместник  кмета  Саид Иброш от ДПС да бъде освободен от отговорностите в ресора му  относно МБАЛ Иван Скендеров .

Общинските съветници от ОБС Гоце Делчев , днес  избраха и  влеменно изълняващ длъжността  уравител на МБАЛ „Иван Скендеров до провеждане на конкурс. Новият временен  управител е  д-р Петър Георгиев Филидев досегашен шеф на „Медицински център-1“ или така наречената поликлиника .

Съветниците днес гласуваха и временен управител на „Медицински център- 1“ който да замести избраният за уравител д-р Филидев и това е уважаваният доктор Михаил Маникатов. Така обобщено  от длъжност днес бе освободен управителят на МБАЛ „Иван Скендеров“ д-р Улевинов , за временен управител до провеждането на конкурс бе назначен д-р Петър Филидев , до сега шеф на „Медицински център-1“  кат неговото място с поименно гласуване  на общинските съветници  с 21 гласа „за“и 7 „ въздържали се „ временен управител на Медицинския център стана д-р Михаил Маникатов.

Така приключи сагата „Улевинов“ в Гоце Делчев  . Лекарите подали оставка се връщат на работните си места като се очаква напрежението в болничното заведение да  спадне и всички да започнат спокойно да изпълняват  задълженията си  призвани да се грижат за здравето на жителите на  четирите общини . Преди днешните гласувания в ОБС Гоце Делчев, кмета на общината Врадимир Москов  представи доклад  относно проведените срещи в предходната седмица от назначената  комисия от общински съветници която се срещна и разговаря както с напускащите лекари така и с освободеният вече управител Улевинов .

Да подължат реформите в болницата „Иван Скендеров“ да продължат и усилията на ръководството за стопяване на големият болничен дълг  както и да се търсят и нови специалисти с каквито гоцеделчевската болница не разполага , бе препоръката на комисията която даде на новият макар и временен управител д-р Петър Филидев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене