„Сова Харис“ докара до нервен срив семейството от „Дондуков“ 2. Корнелия, Слави и Мая са бита карта. Пеевски – реабилитиран

Президентът Радев официално е с почти два пъти по-нисък рейтинг от големия си съперник в политиката – премиера Борисов. Четиригодишният задочен двубой между двамата е пред развръзка. Коронавирусът парадоксално ускори епилога на драмата.

Дотук с мантрата, че Радев е най-харесваният, най-одобряваният; че само да реши и основе партия, веднага грабва властта.

Държавният глава на България постави своеобразен световен рекорд по политическо сгромолясване – в рамките само на някакъв си месец. Реанимацията му оттук нататък ще е трудна, ако не и безнадеждна маркетингова задача.

Анкетата на „Сова Харис“ показа глобално рейтингово пренареждане в държавата. Изводите са няколко:

1. ГЕРБ и Бойко Борисов, за зло или добро, в момента са безалтернативни. При избори в близките месеци е твърде възможно да получат не просто абсолютно, но и конституционно, комунистическо мнозинство.

2. Румен Радев трудно може да се надява на втори президентски мандат. Основе ли собствен партиен проект пък, съдбата му няма да е по-различна от тази на АБВ на Георги Първанов.

3. С 11 пункта одобрение Корнелия Нинова е бита карта в политиката. Това не го разбират сигурно само президентският баджанак Георги Свиленов и Крум Зарков.

4. С 10 пункта одобрение БСП е пред угрозата да изгуби второто място, за което претендират ДПС и „Воля“. В тази партия е нужна спешна промяна, ако изобщо има намерение оттук нататък да участва пълноценно в обществения живот на държавата.

5. Пясъчните кули „Мая и Слави – възможни алтернативи на статуквото“ бяха пометени от океана на извънредното положение. За Трифонов е най-добре изобщо да не хаби ресурс и да прави партия. И без това тепърва ще са му нужни средства, за да издържа кабеларката си.

6. „Лошият“ Делян Пеевски набира скорост покрай дарителската си кампания, еманципира се от образа си на „дежурно зло“. Той вече е в Топ 10 на най-одобряваните политици, които е негов личен реванш над корпоративните му, идеологически и медийни врагове около Иво Прокопиев, Огнян Донев, Сашо Дончев и Цветан Василев.

7. Шампионът Кубрат Пулев би могъл да се надява на сериозно политическо бъдеще, ако реши да хвърли ръкавиците.

8. Генерал Мутафчийски ще бъде избран за каквото си поиска – само да го поиска.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене