МВР огласи нови извънредни мерки заради COVID-19 НА ЖИВО

Ивайло Иванов призова гражданите да спазват дистанция и да не пътуват, ако нямат наистина наложителна работа

Благодаря на патриарха и Светия синод, че се съобразиха с правителството. На тези светли празници, за нас щеше да е много трудно, ако нямаше това разбиране. Това каза главен комисар Ивайло Иванов по време на извънреден брифинг  в Министерски съвет. 

„Много е важно струпването на хора в храмовете да е съобразно изискванията. МВР има за цел да защити живота и здравето на българските граждани. Целта не е да преследва нарушителите и да налага санкции. Искам да призова всички граждани да бъдат съпричастни с нашите призиви и да бъдат дисциплинирани, да ги спазват и да не проверяват реакциите“, допълни той.

Комисар Иванов обясни, че всички отпуски в МВР са спрени и ще има присъствие във всички населени места и всички православни храмове.

„Приоритет ни е работата по придвижване на гражданите. По разпореждане на главния секретар се въвеждат организации по стиковане на всяка областна дирекция, за охрана по всички храмове. Нека става движение, само когато има наистина нужда“, допълни гл. комисар Христо Терзийски.

„Няма да намаляваме активността, с която работи пътна полиция. С разпореждането на Младен Маринов спираме отпуските на целия състав с полицейски правомощия с една единствена цел – опазване здравето на всички граждани на република България“, заяви той.

Blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене