Депутатът от ГЕРБ Александър Мацурев: Започва тестуване на жителите на гр. Банско

Уважаеми приятели,
От вчера, както стана ясно, след проведени от мен редица разговори с премиера Борисов и националния оперативен щаб, започва да се провежда тестуване на жителите на гр. Банско, за което се прави организация с общинският кризисен щаб.
С оглед на това, че градът ни беше единственият в държавата поставен под пълна карантина. По думите на Борисов, банскалии “изстрадаха много“ и е логично чрез тестването за антитела да се види как е протекла епидемията в нашата малка общност.
Мисля, че предприетите мерки от страна на държавата, бяха навременни и адекватни, имайки предвид, че Банско е курорт от световна величина и тук през сезона са посрещани туристи от цял свят.
Благодаря на премиера Борисов за решението!
След като разбрах, за това решение, с кмета на град Добринище Петър Галчев насочихме усилията си към търсене на вариант за изследване и на хората в гр. Добринище и други, за тяхно успокоение.
Проведохме редица разговори в посока на това в Добринище да дойде акредитирана лаборатория, защото считам, че е добре, който желае да се изследва.
В този труден момент е важно всеки да прави нещо, наистина работещо!
Щастлив съм да Ви информирам, че от идния 10.04.2020 г. (петък) от 10.00 часа всеки, който желае да се тестува, ще може да го направи в град Добринище.
Лаборатория “Кандиларов“ ще извършва тестуването в Здравна служба гр. Добринище, ул. Никола Вапцаров 1 етаж 1.
Изследването с тест Covid-19 – Anti-SARS-Cov-2 rapid test е на стойност 30 лв. с взимането на кръв.
С кмета на Добринище поемаме ангажимента да заплатим 20% от цената на теста, а всеки който желае да се тестува ще заплати разликата или 24 лв.
Телефон за записване 0887980333.
Бързият тест за COVID-19 е бърз скринингов тест за качествено откриване на IgM и IgG антитела срещу вируса SARS-CoV-2.
Тестът отчита IgM и IgG антитела.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене