Радев: Кабинетът взе навременни мерки за изолация, закъсняхме със социалните

„Кабинетът взе ясни и навременни мерки за социална дистанция и изолация и това е добре. Кабинетът успя да се включи навреме и да активира родната ни промишленост да тъче платове. Това са положителни стъпки. Както и разгърната хиперактивна кампания.“. Това каза в интервю за bTV президентът Румен Радев, който коментира ситуацията с извънредното положение заради коронавируса у нас и отговори на въпроси на граждани.

Той обаче отправи критики за това, че няма масови тестове. Освен това за разлика от други държави, страната ни била закъсняла със социалните мерки в подкрепа на хората в условията на кризата заради COVID-19.

Радев коментира и искрите, които прехвърчат напоследък между него и премиера Бойко Борисов. „Не сме минавали границата в отношенията с премиера. Всяка власт се нуждае от коректив, особено когато е взела решение да въведе извънредно положение“, каза Радев. И разказа, че се обадил на премиера два часа преди да наложи вето върху закона за извънредното положение и го уведомил за решението си. До този случай двамата се чували често, след това – не.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене