Светът е в ужас! Нов черен рекорд с жертвите от COVID-19, ето къде е най-страшно СНИМКА

Състоянието на премиера Борис Джонсън, който също е заразен, се подобрява

Великобритания отчете рекордните 938 нови смъртни случаи от COVID-19 в ежедневната си актуализация, 152 повече от предишния най-висок брой жертви. С това общият брой на смъртните случаи преминава 7 000, съобщава АФП.

„До момента смъртните случаи в страната са 7 097“, туитва здравното министерство, спрямо 6 159 във вторник. Същевременно състоянието на британския премиер Борис Джонсън се „подобрява“, но той остава на интензивно лечение, съобщи финансовият министър Риши Сунак.

Премиерът „реагира добре на лечението“ и „е в добро състояние на духа“, след като прекара трета нощ в лондонската болница „Сейнт Томас“, заяви официалният му говорител по-рано.

От Съединените щати също отчетоха рекордно голям брой починали заразени за един ден.  Щатът Ню Йорк задмина Италия, като съобщи за повече заразени от коронавирус и се нареди на второ място след Испания по данни на Ройтерс.

В щата има регистрирани 138 836 случаи, а в Италия – 135 586. Общо в САЩ има 380 000 случаи на заразата и 11 800 починали от вируса.

Франция премина днес прага от 10 000 смъртни случаи от COVID-19, като регистрира още 597 починали през последните 24 часа в болница, което е най-голямото число от началото на епидемията, съобщи директорът на управлението по здравеопазване Жером Саломон, цитиран от Франс прес.

От началото на март са регистрирани 7091 починали в болница, а в старчески домове – 3237, с което смъртните случаи стават общо 10 328, уточни Саломон на редовен брифинг.

Така Франция стана четвъртата държава, в която десетхилядният праг на починали е преминат, след Италия, Испания и САЩ, съобщи Ройтерс.

Процентното увеличение на смъртните случаи в Испания през последното денонощие е 5,7 на сто, което е наполовина от това преди седмица.

Последните починали са 743, но все още има надежда, че националната карантина скоро ще бъде отслабена. Общият брой заразени е 140 510 – най-голям в Европа и втори след САЩ.

Испания изпрати войници, които да дезинфектират улици и спирки в десетки градове.

Въпреки опитите за овладяване на разпространението, бяха отчетени над 6000 нови случая само са един ден. Загиналите са повече от 750.

СЗО предупреди, че отслабването на мерките за карантина, планирано от редица държави, ще има негативен резултат.

Броят на заразените в света е почти 1,5 милиона, а смъртните случаи гонят 90 000. Лекуващите се към момента са 1,074,774 души.

Blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене