Димитър Киров посвети химна си за Пирогов на медиците от първа линия

Композиторът Димитър Киров посвети химна си за Пирогов на медиците от първа линия в борбата с коронавируса, обяви самият той.

„През 2010 г. написах музиката и текста на този химн – „Химн на Пирогов“ по случай 200-годишнината от рождението на Н. И. Пирогов; 60-годишнината на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ и здравните работници и служители от спешната медицина в Република България. Само преди дни болница „Пирогов“ даде първите жертви в страната на болни от COVID-19.

Нека от днес този химн звучи и в подкрепа на всички лекари, сестри и медици, които са на „първа линия“ в борбата срещу безпрецедентната и враг за човечеството ни заплаха, както я определи Тедрос Аданом Гебрейесус от Световната здравна органицзация.

Някои от тях вече загубиха, или ще загубят своя живот и ще лишат своите близки и роднини от себе си в името на това да спасят нашия живот, за да спасят живота на нашите даца и/или живота на нашите бащи и майки… За да изпълнят своя дълг. Поклон пред Вас“, написа във фейсбука си музикантът, когото наричат Българският Клайдерман.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене