Нова извънредна сесия за болницата в Гоце Делчев насрочиха за понеделник от 13 часа, пред ОБС над 300 души в подкрепа на лекарите

След завихрил се скандал на извънредното заседание на ОБС за не допуснати  в залата  доктори от напусналите , председателят  Димитър Балтаджиев даде 10 минути почивка.

12-те общински съветници от  различните политически партии които поискаха  насрочването на и на втората извънредна сесия , поискаха допускане в залата  на  докторите  които според информация са били спрени на входа на общината заради  заразата .На същото време те поискаха обяснение какво търсят тогава в залата  д-р Улевинов, д-р Саша Николова и други  и с какво право  е било наложено не допускането на докторите от другата страна.

 Така след 10 минутната почивка заседанието на ОБС бе приключено за броени минути като се взе решение за промяна на членовете в комисията  с председател кмета Владимир Москов която проведе  и отново да проведе разговори този път с напусналите лекари , с тези на които предизвестията  все още не са изтекли  и да се чуят техните мнения дали  имат готовност да се върнат в болницата и да работят до приключване на пандемията и вдигане на кризисните мерки относно корона вирусът .

 До понеделник въпросната променена комисия от която групата на Ангел  Гераксиев оттегли досегашният си представител ще участва в преговорите самият председател на групата Ангел Гераксиев. ПП ГЕРБ също оттеглиха досегашният си представител Димитър Попов и на негово място  в преговорите и срещите ще участва  местният общински председател на ПП ГЕРБ , Никола Джингаров. Така  променената група за преговори и разговори   е в следният състав:

Председател , кмета на община Гоце Делчев  Владимир Москов .

Групата на ДПС ще се представлява от  досегашният представител Сайди Чолак  – общински лидер на партията, ген Атанас Самандов и Стоян Вакареев.

Останалите членове представители на политически партии и коалиции в контактната група са още Стоян Вакареев   от местна коалиция ЗНС.

 Новото извънредно заседание ще се проведе в понеделник от 13 часа. След проведените срещи с докторите и управителят Владислав Улевинов на ОБС ще бъде предоставен доклад за  развоя и резултат от проведените срещи.

Междувременно днес пред ОБС Гоце Делчев се събраха  близо 300  жители на града и общината  в подкрепа на  напусналите доктори.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене