Без категория

Националния печат

печат

“Стандарт”

Орешарски си тръгна в 17,59

Точно в 17 часа 59 минути и 55 секунди Пламен Орешарски подаде оставка. Искането за освобождаването на правителството бе изпратено с куриер до деловодството на парламента. И бе прието 5 секунди преди края на работния ден. 

Бойко премиер с поне 121 депутати

Бойко Борисов ще бъде премиер само ако ГЕРБ  има пълно мнозинство в следващия парламент.

„Ако нямаме 121 депутати, мили мои, и не можем да направим сами правителство, ще останем в опозиция“, заяви той на избирателите вчера. „Щом искате, така ще направим, да видим държавата още колко време ще понесе да се сриват всичките й системи“, коментира Борисов пред Нова тв. „119 депутати да имам, ще оставя партията в опозиция“, закани се лидерът на ГЕРБ.

“Сега”

Правителството подаде оставка, без да вземе ключови за БСП решения

Дали поради желание да покаже най-накрая малко характер, или заради страх от последствията, но на последното си заседание, преди да подаде оставка, правителството открито загърби БСП и блокира две ключови за мандатоносителя решения. Кабинетът „Орешарски“ остави на наследниците си да определят кой ще е българският еврокомисар и дали да одобрят договора с американската компания „Уестингхаус“ за изграждане на седми блок в АЕЦ „Козлодуй“.

Депозитите в банките намаляха с над 1 милиарда лева за месец

Юни се оказа преломен за рекордните ежемесечни темпове на растеж на спестяванията в банковата система. Депозитите на неправителствения сектор са се свили с 1.043 млрд. лв., показват оповестените вчера данни на БНБ. Причината за обръщането на тенденцията за увеличаване на депозитите, според експерти, е разразилата се през юни истерия около две от големите банки у нас – Корпоративна търговска банка (КТБ) и Първа инвестиционна банка (ПИБ).

US разузнаването не откри участие на Русия в свалянето на „Боинг“-а

Американското разузнаване не разполага с никаква информация за прякото участие на Русия в свалянето на самолета на Малайзийските авиолинии в Източна Украйна, съобщиха световните медии. Това заявиха във Вашингтон на брифинг представители на разузнаването на САЩ, говорили анонимно.

“Монитор”

Гурбетчиите в командировка

Работодатели наемат фиктивно служители, които след сключване на договор изпращат в командировка в чужбина. Схемата за легално осигуряване на заетост зад граница заобикаля изискването това да става чрез лицензирани посреднически фирми, спестявайки време и средства на шефа и кандидат-гурбетчиите.

Празни чинове в елитните училища

Елитните столични училища не са запълнили местата си и след третото класиране за прием след седми клас. Това става ясно от обявените свободни места, публикувани на сайта на столичния регионален просветен инспекторат. Незапълнените бройки са общо 419. Некласираните ученици до момента пък са 50, което означава, че те имат шанса да намерят място след третия етап, обясни пред „Монитор”  шефката на столичния просветен инспекторат Ваня Кастрева.

Шест куршума за шеф на погребална агенция

Килър простреля шеф на погребална агенция с шест куршума посред бял ден в София. 28-годишният Аспарух бил причакан вчера пред бл. 436 в столичния жк „Люлин”, където живее. Малко след 14 ч. мъжът пристигнал пред блока с микробуса си и го паркирал на метри от входа. Слязъл от него и тръгнал към кооперацията и докато бил в гръб, убиецът открил огън, изстрелвайки 6 куршума.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене