Кметът на Кресна към общинската структура на ГЕРБ: Хайде „спрете да ходите след мен, като дърта свекърва“

Днес, 06.04.2020 г., кметът на община Кресна, г-н Николай Георгиев е получил писмо от общинското ръководство на ПП ГЕРБ в община Кресна и групата общински съветници от ПП ГЕРБ в Общинския съвет.

В писмото, подписано от г-жа В.Таскова, се предлагат мерки, които щели да подпомогнат справянето с кризата, причинена от Covid-19, а най-нелепото в случая е, че всички вече са реализирани от общинското ръководство ! С други думи писмото цели да „замаже очите“ на общността, като изтрие срама от ступора, в който беше изпаднала ПП ГЕРБ в Кресна.

Провокиран от абсурдната ситуация,  Николай Георгиев публикува  отговор,  в който определи  действията на подателите на писмото като закъснял опит , да бъде заявена пред обществото отговорност. Кметът отговори на общинската структура на ГЕРБ с няколко реплики на лидера им Борисов,.

„Предложените мерки от Общинското ръководство на ПП ГЕРБ в Кресна са закъснял опит да заявите пред обществото вашата готовност да споделите тежките отговорности по справянето с кризата, причинена от разпространението на COVID-19 в България и ограниченията, наложени от Националния оперативен щаб и заповедите на Министъра на здравеопазването.“, пише Георгиев и пита:

Кога сте искрени ? Сега, когато ми изпращате „пакет от мерки“, напълно изчерпани от смисъл поради факта, че вече са реализирани или в нелепата ви декларация, която публикувахте преди по-малко от седмица. Хайде „спрете да ходите след мен, като дърта свекърва“ (Цитатът е на Премиера, г-н Бойко Борисов) и докажете на дело, че можете да сте полезни на гражданите на община Кресна.

Да пояснявам ли какво означава „на дело“ ?

Когато в община Кресна реализираме мерки в интерес на нашите съграждани не правим партийни кампании, а изпълваме със съдържание техните очаквания. Добруването на нашата общност е висша, надпартийна ценност и всеки, който я споделя е „добре дошъл“.

Впрочем, тук е мястото отново да благодаря на г-н Георги Георгиев (общински съветник от групата на ПП ГЕРБ), който единствен провидя целесъобразността на подкрепата за хората в риск и ще заделя по 10 % от своето месечно възнаграждение, за да може да има топла храна за изпадналите в нужда в община Кресна.

Благодаря Ви, г-н Георгиев !

Както сами се убеждавате, лицемерието, изразено от една страна в кухи призиви „да се обединяваме и сплотяваме“ и публикуването на откровено злобни декларации, в които се кълнете във вярност единствено на вашата партия от друга, лесно се разпознават от нашите съграждани и ви превръщат бавно, но сигурно в техните очи в маргинали. Ако намирате този термин за обиден, направете справка с лексиката на Министъра на финансите на Република България, г-н Владислав Горанов.

Както аз, в качеството ми на кмет на община Кресна, така и общинското ръководство, като и Председателят на общинския съвет, г-жа Мая Божинова и общинските съветници от управляващото мнозинство в Кресна винаги сме били с протегната ръка към позитивното, което можете да предложите и дадете за гражданите на Кресна. „Дела трябват, а не думи“, г-жо Таскова.“, пише още кметът на Кресна.

В края на отговорът му, той призовава актива на ГЕРБ в града да дадат личен пример:

„Покажете съпричастност към предприетите от общинското ръководство мерки !
Докажете на дело, че милеете за хората в община Кресна !

В противен случай, не се учудвайте, че „нямам време да се занимавам с вас“ (Цитатът е на Премиера, г-н Бойко Борисов).“, завършва Георгиев, оставяйки без доводи и опорки всички политически опити, действията му да бъдат омаловажени.

Кметът на Кресна е един от малкото местни управници, които успяват, да отстояват всяко действие и дума без притеснение и излишна дипломатичност, особено в случаите, когато е убеден в правотата си.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене