В Благоевград: Символичен протест на собственици на заведения за бързо хранене

В Благоевград – символичен протест на собственици на заведения за бързо хранене, въпреки забраните за масово струпване на хора.

Причината за недоволството им е, че не могат да работят според новите изисквания, а това им носи загуби и ще доведе до фалити.

Голяма част от търговците са работили на гише последните няколко дни. След проверка на РЗИ обаче се е оказало, че не покриват изискванията и трябва да прекратят дейността си.

МАКЕДОНКА ДАВИДКОВА: НА 2 АПРИЛ МИНА РЗИ И НИ ОСТАВИ ПРЕДПИСАНИЕ, ЧЕ НЕ МОЖЕ ДА РАБОТИМ НА ГИШЕ. ВЪПРЕКИ СПАЗВАНИТЕ ДЕЗИНФЕКЦИОННИ МЕРКИ. И УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛКИ, ЧЕ ТРЯБВА ДА ИМА ПРЕЗ 2 МЕТРА РАЗСТОЯНИЕ НА ХОРАТА. ТЕ КАЗВАТ, ЧЕ ИМА СТРУПВАНЕ НА ХОРА И НЕ МОЖЕ ДА РАБОТИМ НА ГИШЕ.

СИЛВИЯ ДОСТУМСКА – СОБСТВЕНИК НА ЗАВЕДЕНИЕ: ЗВЪНЯХ В МИНИСТЕРСТВО НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО, КАЗВАТ, ЧЕ ИМАМЕ ПРАВО ДА РАБОТИМ, БАБХ КАЗВАТ, ЧЕ ИМАМЕ ПРАВО ДА РАБОТИМ, РЗИ НЕ НИ РАЗРЕШАВА.

Петър Иванов има няколко заведения за бързо хранене в града. Вече е съкратил голяма част от служителите си. Казва че, ако му бъде разрешено да продават на гише храна, ще успее да запази бизнеса си и да не фалира до края на извънредното положение.

ПЕТЪР ИВАНОВ – СОБСТВЕНИК НА ЗАВЕДЕНИЕ ЗА БЪРЗО ХРАНЕНЕ: САМИТЕ ХРАНИ СЕ ИЗНАСЯТ АБСОЛЮТНО ПАКЕТИРАНИ, ЗА ДА МОЖЕ ДА НЯМА ДОПИР ДО ХОРАТА И ВСЕ ПАК СПРЯХМЕ ДА РАБОТИМ. БОРБАТА, НЕ САМО МОЯТА, А И НА КОЛЕГИТЕ Е ДА ЗАПАЗИМ ЧАСТ ОТ ХОРАТА, ВЪПРЕКИ ЗАГУБИТЕ, КОИТО ТЪРПИМ, ЗАЩОТО РЕАЛНО ПОГЛЕДНАТО НИЕ НЕ ПЕЧЕЛИМ.

От Регионалната здравна инспекция в Благоевград обясниха, че според разпоредбите на здравния министър заведенията за бързо хранене могат да работят само с доставка до адрес, но не и да продават на гише./БНТ

{{ reviewsOverall }} / 5 Users (0 votes)
Rating0
What people say... Leave your rating
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Leave your rating

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one

Start typing and press Enter to search