Общо заразените с коронавирус у нас са 541

За 24 часа имаме 19 нови потвърдени случаи, от тях в болница са настанени 6. Общо заразените с коронавирус у нас са 541. Жертвите са 21. Това съобщи на брифинг тази сутрин ген. Венцислав Мутафчийски.

Броят на новите случаи на COVID-19 е с 3,6% по-висок в сравнение с предишния ден. Няма нови области, посочи ген. Мутафчийски.

В София са 15 случая – в “Пирогов” има един, в Инфекциозна болница са двама, в Център за бърза медицинска помощ са 6 от изследвани 85 служители, в центъра за бърза медицинска помощ на ВМА има един. В Благоевград, Стара Загора, Хасково и Смолян има по един нов случай.

Медицинският персонал, заразен с вируса, наброява 30 души или общо 5,5% от всички заразени с коронавирус у нас.

Има починал тази сутрин пациент в Пещера, който е бил с много придружаващи заболявания. 21 са вече починалите в страната, средната им възраст е 65 години.

Лежащите в болница са 210 души.

Ген. Мутафчийски потвърди цифрата, около 16 хиляди, на тестовете направени у нас. По думите на Мутафчийски България се намира в средната част по направени изследвания. Латвия, Словения, например правят много повече тестове от нас, но има и такива, които правят по-малко, включително държави от региона, аза още той.

Разбира се основната ни мисъл е не само справяне със сегашната ситуация, но се мисли и как ще се излиза от кризата, каза ощр председателят на оперативния щаб. Такива отговори няма никъде по света, ако имаше, вие щяхте отдавна да сте ги публикували, заяви Мутафчийски. /БГНЕС

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене