ШОК! Междуфирмената задлъжнялост в Пиринско расте, партньори и клиенти спират плащанията оправдание – коронавируса!

Редакцията на информационна агенция www.toppresa.com само за една седмица е зариТа от сигнали, свързана с хора ,които се жалват, че имат да вземат пари от свои клиенти и контрагенти но плащанията им са отказани. Причината на практика е извънредното положение възникнало заради разпространение на заразата с коноравирус.

„Не виждам как коронвирусът пречи на човек да ми плати, нещо което е взел от мен и го е продал…“ коментира за местната медия Велин Найденов от Благоевград, собственик на фирма за разносна търговия на перилни препарати, сувенири и парфюмерия. „Обектите които зареждам нито са хотели нито ресторанти, нито са затворени спрямо изискванията на щаба. Говоря за хранителни магазини и магазини за бързооборотни стоки. Всяка седмица зареждам обектите си със стока, която се продава, но когато си поискам парите ми казват – пари няма заради коронавирусът. Когато кажа добре дайте си ми стоката, също ми се отказва защото или я били „завели“ или са я дали на консигнация… изобщо, много нелоялни бизнесмени и търговци, изплъзват кризата за да не си изпълняват коректно задълженията. Трябва да се търси начин, да се отсяват некоректните платци които използват извънредното положение за да не плащат, и тези които наистина го закъсват заради кризата…“ даде мнение пред медията ни Найденов.

Междуфирмената задлъжнялост, се засилва в особено големи размери, коментират за Топ Преса, специалисти и не отричат че в думите на търговецът има резон, голяма доза истина. Непочтеността ще се засилва, коронавирусът ще се използва за непочтени и подмолни цели в бизнеса и трябва да се помисли за превенция срещу тази тенденция. Топ Преса има идеи по темата и скоро ще даде решение.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене