Нова организация на работа в Бюрото по труда – Благоевград

С цел, недопускане струпване на много хора и за улеснение на гражданите, Регионалната служба по заетостта в Благоевград въведе нова организация на работа този следобед.

Пред сградата и във фоайето на Бюрото бота този следобедпо труда, бяха поставени допълнителни пунктове, за по-бързото попълване на новите декларации, свързани както с регистрацията на безработните лица, така и за получаване на обезщетенията за безработица към НОИ.

„Първата декларация, която се попълва от безработните лица, това е декларацията, с която декларират, че през последните 14 дни не са били в чужбина и не са били под карантина. След като лицата не са под карантина, те имат право да се регистрират в Бюрото по труда и същевременно, съгласно Закона за мерките при такава ситуация, Бюрата по труда приемат и заявленията за отпускане на парично обезщетение за безработица към НОИ. Така че, лицата посещавайки Бюрото по труда, получават директно и двете услуги“ – уточни за Радио Благоевград Станислава Поповска, директор на Регионалната дирекция Регионална служба по заетостта – Благоевград.

Тя апелира, гражданите да използват всички видове електронни услуги, които предлагат Бюрото по труда и Дирекцията, за да няма струпване на хора, както и да бъдат спазени изискванията за дистанция и хигиенните норми.

Около десетина бяха гражданите в ранните следобедни часове, които чакаха спокойно реда си, за да получат съответните социални услуги, предлагани от Бюрото по труда в Благоевград. Необичайното бяха откритите нови пунктове пред самата сграда и във фоайето, където хората попълваха необходимите нови декларации. Служителите бяха на разположение и помагаха на всеки, които има нужда.

„От днес съм съкратен и дойдох да се регистрирам като безработен. Не съм бил в чужбина през последните 14 дни, така че нямам проблем, попълних декларацията за карантина“ – сподели жител на Благоевград, който заедно с още шестима свои колеги, се оказа че от днес е без работа. По думите му, работодателят е обещал, когато премине кризата, да ги върне отново на работа. /БНР/

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене