Важно за студентите: Бригадите в САЩ през май не са отменени

Програмата за студентските бригади в САЩ не е отменена, а е отложен нейният старт с 13 дни – това обяви в интервю за Би Ти Ви Светлан Данев от Асоциацията на агенциите за международен културен обмен.

„На базата на наложената стилистика бих казал: 6000 студенти да се готвят да пътуват до САЩ“, каза Данев в отговор на репликата на началника на оперативния щаб Веницислав Мутафчийски: „Хиляди студенти не се готвят да пътуват никъде“ в отговор на журналистически въпрос за възможността през май хиляди студенти да пътуват за бригада в САЩ.

От 14 май 6 хиляди български студенти ще пътуват за бригада в САЩ. Данев напомни, че програмата се регулира от Държавния департамент, което е правителството на Съединените щати. „Ние нямаме притеснения, защото оттам няма отказ“, уточни той. По думите му всички проучвания показват, че пикът на разпространението на коронавируса ще премине в края на април и началото на май.

„Очакваме един много силен и успешен сезон. Работодателите очакват с нетърпение студентите. Ние сме в непрекъснат контакт с тях и те казват, че няма проблем със сезона за момента. Студентите също са готови да заминат“, коментира още представителят на Асоциацията на агенциите за международен културен обмен.

След изявлението на Мутафчийски консултантската къща „Интеграл“ посочи, че програмата WORK AND TRAVEL не е спряна, а е отложена за срок след 13 май, 2020 г.

pirinsko.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене