Глобените за разходки са 300, толкова са и нарушилите задължителната карантина

На над 300 души са съставени актове заради нарушение на изискването на противоепидемичните мерки за избягване на струпване на хора на обществени места.

На над 300 души са съставени актове заради нарушение на изискването на противоепидемичните мерки за избягване на струпване на хора на обществени места, предаде БНР.

Размерът на глобите е пет хиляди лева. Санкционираните са от различни краища на страната, като най-много случаи има в големите градове.

Най-често жителите на градовете се глобяват от органите на МВР заради разходки в парковете и места, които са забранени. На всеки един от тях е издаден акт от патрулите на полицията на стойност 5 000 лева.

От МВР допълват, че не са малко и досъдебните производства заради нарушаване на карантината в различни области на страната.

Проверките от страна на екипите на полицията ще продължат и в следващите дни, уточняват от вътрешното министерство.

Още преди седмица екипите на полицията са инструктирани да обикалят по паркове и градини – там, където пространствата са големи, като в градовете, и има градски паркове обиколките се правят от автомобили.

Чрез мегафони полицаите предупреждават хората да напуснат забранените за разходка пространства.

В същото време хората под карантина у нас са над 25 хиляди. Техният брой обаче е променлив, отбелязват от полицията, тъй като към едни ограничителните мерки отпадат, а към други се налагат.

Над 300 са и досъдебните производства в цялата страна за нарушена карантината, обясняват още от вътрешното министерство.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене