Димитър Крушовски се завръща в Пирин (Гоце Делчев).

Това е една от първите стъпки на новото ръководство на отбора. Новият Председател на УС Димитър Коршумов обяви официално привличането на треньора като част от стратегията за развитие на клуба. Крушовски ще изпълнява ролята на старши треньор на тима и ще отговаря като цяло и за работата в ДЮШ. Досегашният треньор Радослав Джугданов остава на работа в клуба, но в ролята на помощник в първия тим и треньор на юношите младша възраст на „Пирин“. Задачата пред новия треньорски щаб ще бъде успешно завършване на първенството на А ОФГ, където гоцеделчевци заемат първата позиция с пълен актив от точки и спечелване на плейофите за Трета лига.

“ На ясно съм какво искат феновете от нас, знаем тадициите, знаем и какви са нашите амбиции. Мястото на отбора не е в А ОФГ и ще направя всичко което зависи от мен отбора да излезе от кризата и да се върне там където му е мястото. „Пирин“ е моят роден клуб и не ми трябваше много да мисля преди да приема предложението на новото ръководство. Знам, че ще трябва много работа, но целта си заслужава и съм готов да хвърля всички сили за това.“ коментира Димитър Крушовски.

За него това е завръщане у дома след близо три години начело на Банско от където напусна през септември. Под негово ръководство банскалии бяха сред водещите тимове в югозападната Трета лига. Своите първи стъпки като треньор обаче младият специалист направи именно в „Пирин“ (Гоце Делчев), като помощник на Тодор Киселичков, а след оставката му направи и дебют като старши треньор.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене