Цветлин Йовчев проговори за оставката

Цветлин Йовчев

Кабинетът много отдавна е готов да си подаде оставката. Това заяви пред журналисти в Министерски съвет вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев, пише БЛИЦ. „Единственото, което спира оставката е необходимостта всички процеси след това да бъдат управлявани и да гарантират стабилността и на управлението, и на нормалното провеждане на изборите”, допълни той. Йовчев посочи, че това е единствената причина до момента да не е подадена оставка. „Иначе тя вече е декларирана, оставката ще бъде факт”, заяви Йовчев.

На въпрос дали ще бъде днес, Йовчев заяви, че е вероятно, но в края на краищата е в правомощията на министър-председателя.

Йовчев посочи, че на консултативният съвет при президента са били постигнати договорености между политическите сили и министър-председателя ги спазва. „Той следва абсолютно тези договорки и има едно абсолютно предвидимо поведение. Това, което каза и пое като ангажимент ще бъде спазено. Ще видите, че ще продължи да го спазва, включително договорките, които той е поел и които са постигнати в негово присъствие. Аз съм убеден”, каза още министър Йовчев.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене