Известният в Слащен касиер на джамията  Кадри Арендаров, тормози самотна вдовица , напъва да присвои наследственият й имот и друг закупен от нея за които тя си има всички документи

С псувни, заплахи ,клетви  и грозни обиди бе запечатан вчера  поредният скандал в сатовчанското село Слащен който избухна между воюващите за имоти от години  Гюлтена Алендарова и Кадри Алендаров.

Жената е останала сама след смъртта на съпругът си ,който  с нейният  екзекутор Кадри Алендаров са деца от двама братя .

„От както е починал мъжът ми  бял ден не съм видяла от този човек. Съседи сме и непрекъснато съм подложена на тормоз  от него защото иска да заграби както наследственият имот , така и този който купих  и имам документи и нотариални актове за всичко .Последните му грозни подвизи са от вчера когато намерих върху посевите ми  изхвърлени от оградата на асмата  на Кадри  железа и камъни . Нямаше как да не реагирам на поредното му кощунство , разказа с огромна болка  пред  репортер на Топ Преса Гюлтена Алендарова от сатовчанското село Слащен.

 Имаме спорове за имотите и дворните места . Водихме две дела за делба  .Едното дело беше за общите наследствени  имоти на което дело беше определено кой какво има право да ползва  и ни бяха определи частите чрез съдия изпълнител.  Втория имот  съм си го купила от собственика с документи и имам наториален акт и за него ,но Кадри Алендаров ,първи братовчед на покойният ми съпруг  иска да ми го вземе. Гони ме непрекъснато  с камъни и псувни и всевъзможни обиди и не ми позволява да го ползвам . За този имот водих и гражданско дело  с иск да го освободи тъй като на него  той си е  сложил гараж без мое  разрешение. Иска насила да  ме изгони от имота ми и ползва всякакви незаконни и не човешки методи  като заплахи, псувни и какво ли не .Възползва се от това че съм сама жена и ме подлага на постоянен тормоз на който вече не издържам , няма кой да ми помогне , няма кой да ме защити .Делото мина и сега чакам решението   което ще се забави най- вероятно заради действащите институциални забрани заради корона вируса .

Той обаче много  добре знае какво ще е решението на съда и ,че то няма да е в негова полза  . Сега  преди да е излязло решението със скандали и грубости   иска да ми вземе имота .

По време на делата той дори не се явяваше на тях , адвокатът му също  се отказа .

Вече шест години  всеки ден съм подложена на този психически тормоз.

Обаждам се винаги на полицията и  като дойдат полицаите  той пред тях отрича ,че ме тормози. Това  ме принуди вчера да  запиша на видио  целият  и пореден скандал който се разрази отново между нас за да докажа поредната му лъжа .Ще го предоставя този запис в полицията и прокуратурата  та дано някой ми обърне внимание. Вярвайте ми едва издържах вчера , вдигнах  високо кръвно и кръвната ми захар се покачи много , може би целта му е с тези скандали да умори и мен  и аз да умра за да не му преча  да заграби всичко . Този човек тормозеше по същият начин и съпругът ми  . Решил е, че нашият имот  е негов и му се полага като даденост ,затова  ме подлага на ежедневен тормоз ,а няма такова нещо , за всичко си  имам документи които доказват кой  на каква част от имота е собственик и кой на кой имот е собственик.

Цялото село знае за нашия случай но хората   ги е страх да свидетелстват , защото той е отмъстителен  и ще  им създаде също големи проблеми“, проплака пред репортер на Топ Преса  Гюлтена Алендарова  от Слащен с надежда властите ,местната и общинската  както и полицията да намерят начин да  озаптят  най -после Кадри Алендаров  за да я остави на мира .

Иначе Кадри Алендаров е  известен в Слащен  като скандален и отмъстителен човек . Той е касиер в джамията на селото и  към него  се прокрадват не скрити  съмнения за  непочтени действия  .

Потърпевшата жена споделя  още ,че Кадри Алендаров  я гони и от собственият й двор  като куче , като я видел в двора й я замервал с камъни . Върху  оградата и мястото й  което е разделено от съдия изпълнителя е нахвърлил железа от  оградата на астмата си и камъни за да не може тя да го работи .

„По документи мястото е мое но не ми дава да го работя, а е пролет и искам да си посея нещо на него за да си помагам в домакинството  с моя си продукция. Питам се няма ли власти в тази държава , няма ли кой да  спре този човек и да го накара да ме остави на мира „ , заявява с нескрита болка  и обида  Гюлтена Алендарова която е твърдо решена да  се бори до край за правата върху имотите си .

 Ние от Топ Преса призоваваме  отговорните органи и власти на територията на община Сатовча ,много сериозно да погледнат на проблема между Гюлтена и Садри Алендарови  докато не е станало късно, докато не се е стигнало до нещо страшно и безвъзвратно за което после  някой ще съжаляват че не са приложили Закона в зялата му строгост. Ще следим случая !!!

  

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене