Депутатите от ВМРО даряват 20 000 лв. от заплатите си на Банско

Депутатите от ВМРО даряват 20 000 лева от заплатите си на Банско, съобщават от партията. Сумата пък ще бъде предназначена за подпомагане нуждите на жителите на община Банско във връзка с кризисната ситуация там.

Воеводите припомнят, че Банско е първият единствен за сега град у нас, който е поставен под карантина и пълна изолация.

„Животът на хората там реално е спрял. Стотици семейства, хиляди хора са блокирани по домовете си. Голяма част, може би над 90% от населението там, се препитават от хотелите, ресторантите, магазините за сувенири, ски пистите и свързаните с тях услуги, които са затворени“, аргументират мотивите си ВМРО.

Отделената сума ще е с фокус към възрастните хора и всички останали без работа и доход, които най-спешно се нуждаят от стоки и услуги от първа необходимост.

Дарението ще бъде предадено на общинските власти.

От ВМРО уверяват, че това не е единичен акт и депутатите от ВМРО ще продължат да даряват средства и консумативи на хората в нужда в страната. Младежките структури пък от първия ден се включили и в кампания за подпомагане на възрастните хора. Младежите пазаруват и носят храна на песнионери в нужда, за да не се излагат на опасност, излизайки от домовете си. „Призоваваме всички за солидарност и съпричастност!“, заключват от ВМРО.

pirinsko.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене