Трима на съд за разпространение на наркотици в Петрич

Окръжна прокуратура – Благоевград е внесла обвинителен акт срещу С.М. (на 45 години), Г.Ш. (на 25 години) и К.Д. (на 24 години) за извършено от тях престъпление по чл. 354а, ал.1 от НК. На 16.11.2018 г. Г.Ш. имал уговорка със С.М. да отиде до дома му в гр. Петрич, за да вземе марихуана с цел последващо разпространение. Същият ден около 16 ч. той спрял управлявания от него лек автомобил „Порше Кайен“ в близост до въпросната къща, като с него бил и К.Д. Имотът не бил заключен и двамата се качили на втория етаж. Там намерили оставения за тях чувал с канабис и започнали да го почистват.

След като приключили, напуснали къщата с наркотика и потеглили към центъра на гр. Петрич. Междувременно в Гранично полицейско управление гр. Петрич постъпила оперативна информация за държане и разпространение на наркотични вещества от криминално проявения С.М. За провеждане на специализирана операция били сформирани три екипа от служители. Единият от тях наблюдавал къщата на М. В момента, когато обвиняемите Ш. и Д. пътували от дома на М. по ул. „Княз Борис І“, пътят им бил препречен от служебния автомобил на „Гранична полиция“ и на водача бил подаден сигнал със стоп-палка.

Униформеният го приближил, представил се и поискал документи за проверка. Вместо да изпълни разпореждането му, Ш. рязко потеглил, управлявайки „Порше Кайен“ на заден ход с висока скорост. Полицейският автомобил го последвал. Преди да премине през моста на река Петричка, в близост до портала на „Лимонадената фабрика“, изхвърлили найлоновата торбичка с марихуана. Това било забелязано от полицейски служител, участващ в операцията. Веднага след това, превозното средство, управлявано от Ш., било пресрещнато от два екипа на ГПУ – Петрич и спряно за проверка в близост до входа на частен клуб „Виздол Плюк“.

Полицейските служители установили самоличността на лицата в него. При извършването на проверката в купето на автомобила била намерена разхвърляна на различни места зелена листна маса и плодни съцветия, наподобяващи канабис. По-късно, в района на с. Катунци, община Сандански, полицейски служители задържали обвиняемия С.М. В негово присъствие бил извършен оглед, претърсване и изземване от жилището му. Сред откритите веществени доказателства имало електронна везна, ножици, черни найлонови чували със сухи клони, листна маса и плодни съцветия от тревисто растение, различни кутии, туби, цилиндрични опаковки, пакети, увити с фолио, съдържащи наркотични вещества – канабис (марихуана) и амфетамин. Предстои наказателното производство срещу тримата обвиняеми да продължи в съда.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене