Фестивална сграда в Благоевград става полева болница

При и рязко увеличение на заболелите от корона вирус фестивалната сграда в благоевградския парк „Македония“ ще се превърне в полева болница

Това решение беше гласувано на заседание на областния оперативен щаб във връзка с указанията, дадени на национално ниво. В заседанието участва и кметът на Благоевград Румен Томов.

Сградата на бившето военно поделение, която беше изцяло реновирана след превръщането на терена в най-голямото градско парково пространство, е най-подходяща, добре защитена  и охранявана, аргументира се по време на заседанието областният управител на Благоевград Бисер Михайлов. Ако се наложи, в кратки срокове тя ще бъде оборудвана като полева болница  от Министерството на отбраната. Площта й е 1000 кв. м, има санитарни възли, отопление, вода и елзахранване.

За да се осигурят  достатъчно легла в болниците и да бъде разделен потокът на  потенциално болните от коронавирус и останалите пациенти, частната болница „Пулс“ ще приема всички случаи, извън тези с ясна картина или симптоматика на Covid-19.

На заседанието на областния оперативен щаб в Благоевград  беше обсъдена и подготовката на медицинския персонал за клинично поведение при пациенти с коронавирус, алгоритъмът при поставяне на лични предпазни средства и протокол за лечение на потвърдените случаи на зараза. Резервни екипи от  специалисти подготвя и онкологичната болница в областния град.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене