Невролог от Благоевград е част от Медицинския съвет към МС

Роденият в Благоевград невролог Росен Калпачки е част от новосформирания Медицински съвет към Министерския съвет, който има задачата да помогне на държавата да се справи със здравен проблем, за който държавата не е подготвена.

Днес проф. Коста Костов представи членовете на този съвет, а сред тях е и доц. Росен Капачки, специалист по нервни болести. Капачки е началник на клиниката по неврология на столичната УМБАЛ Св.Анна. Доцент по неврология в ЮЗУ – Благоевград.

Асистент по обща медицина в Медицински университет – София. Невролог – специалист с 20-годишна клинична практика, специализирал по проблемите на епилепсията, инсултите и др.

Ръководител на специализация на лекари по нервни болести, Сертифициран специалист по Електроенцефалография, Доплерова сонография, Невропсихология. Главен изследовател в международни клинични проучвания в областта на епилепсия, болка, мозъчен инсулт, множествена склероза, венозни тромбози и др.

Членовете на Съвета са избор на професор Костов заради доброто име и високия професионализъм. „Убеден съм, че можем да се справим, защото сме силни и можещи“, каза проф. Костов.Целта на Медицинския съвет е изготвяне на алгоритми, препоръки за диагноза и лечение на Covid-19 и неговите органни инфекции.

Медицинският експертен съвет има намерение да създаде още по-високо доверие у обществото за предприетите мерки. Същевременно да засили информативността за всичко онова, което се прави в областта на медицината за справяне с коронавируса.

Негова цел е да помогне и на гражданите да се чувстват по-сигурни и да им се дава навременна информация. Представителите му ще дават по две пресконференции седмично – във вторник и в петък. Ще бъде създаден и фейсбук портал с актуална и достоверна информация.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене