„Република БГ“ откри офис в Благоевград. Основател на професионална гимназия е човекът на републиканците в града

DSC00370

Партия „Република БГ“ окончателно стъпи в Благоевград. След като учреди своя местна структура, офисът на републиканците в града вече е факт. На събитието по случай откриването пристигна Владимир Георгиев, орг. секретар на дясноцентристката формация, а на място гостите посрещна Петър Тумбев, номинацията на „Република БГ“ за водач на местната листа.

Тумбев е родом от Благоевград, по образование е инженер. Притежава следдипломна квалификация и второ висше по Управление на образованието. Благоевградчанинът е един от основателите и директор на Частна професионална гимназия по предприемачество и нови технологии – ПОЛЕТ. Той бе категоричен, че като действащ преподавател с натрупан опит в сферата на образованието, в изграждането на своите бъдещи политики, ще се съсредоточи именно върху развитието на образованието и професионалната квалификация на младежите в страната.

Запитан от журналисти с какво партия „Република БГ“ се отличава от останалите проекти на политическата сцена, Тумбев изреди основните идеи от платформата, които са го привлекли да работи с формацията: възможност за повече пряка демокрация, премахване на партийните субсидии за партиите и промяна в Конституцията.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене