Засилени мерки във връзка с усложняващата се епидемична обстановка в страната

По предложение на кмета инж.Румен Томов и с решение на Кризисния щаб на община Благоевград в Специализираната  болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания /бивш Тубдиспансер/ се реорганизира отделение за лечение на пациенти с коронавирус. Днес монтират висококачествена станция за сгъстен въздух.

Днес започнаха дейности за реорганизация и структуриране на отделението, което е самостоятелен корпус с отделен вход.

Засилените мерки са във връзка с усложняващата се епидемична обстановка, свързана с разпространението на коронавирус на територията на страната. Специалисти, в момента монтират висококачествено оборудване, станция за сгъстен въздух – винтов компресор и изсушител.

Заместник –кметът по строителството инж. Евгени Терзиев и директорът на дирекция „Планиране на инвестиционната дейност, строителство и екология“ инж. Венелин Трошанов посетиха днес болницата, за контрол на изпълняваните дейности.

Капацитетът на отделението е 15 легла за болни и то ще заработи при необходимост. Директорът д-р Петър Георгиев декларира, че персоналът на лечебното заведение е готов да окаже адекватна помощ на пациенти с белодробни усложнения.

Останалите три болници на територията на община Благоевград- МБАЛ-Благоевград, МБАЛ „ПУЛС“ и СБАЛО „Свети Мина“  също ще се включат при необходимост.

Кметът инж.Румен Томов, благодари на всички здравни работници- лекари, медицински специалисти/фелдшери, лаборанти, акушерки, медицински сестри и фармацевти/  и помощен персонал, които в трудната ситуация полагат грижи за населението, поемайки рискове и неудобства.

Кметът на община Благоевград апелира, всички жители да положим лични усилия и спазваме препоръките на Министерство на здравеопазването.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене