Продажбата на хранителни стоки и стоки за бита, чрез подвижен бус – пазар и продажбата на кафе и бира в хранителните магазини забрани кмета на Сатовча Арбен Мименов

Кмета  на община Сатовча , Арбен Мименов издаде поредна забранителна заповед по повод струпването пред магазини, кафенета и неспазване на социалната дистанция на територията на  общината .

С актуализираните препоръки на Националния кризисен щаб спред заповедтта на кмета Мименов на територията на община Сатовча се забранява предлагането на кафе и бира в магазини за хранителни стоки .

 

Заповедтта забранява и продажбата на хранителни стоки и стоки за бита, чрез подвижен бус – пазар, коли и други видове МПС на територията на общината. Продажбата на стоки да се извършва само в търговски обекти, където е извършена задължителна дезинфекция.

 

Кмета  Арбен Мименов създаде и специална комисия, която да извършва ежедневни и съвместни проверки от органите на местната власт – МВР, РЗИ, като проверките да обхванат търговски обекти, и места, където обичайно се събират множество хора.

 

При констатирани нарушения ще бъде уведомявана Районна прокуратура Гоце Делчев.

Всеки ден в 14.00ч .комисията ще обобщава резултатите от проверката в доклад до прокуратурата, като ще бъдат упоменавани проверените обекти и лица.

Според направените констатации  ще се предприемат строги мерки за отстраняването на нарушенията.

Контрол по изпълнение на заповедта на кмета  Мименов е възложен на МВР, РЗИ, и Димитър Неделчев – служител на община Сатовча.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене