Андрей Слабаков: Коронавирусът няма да унищожи ЕС, защото Съюзът се унищожава сам

Едва сега (!) Комисията одобри 50 милиона евро помощ за Италия. Помощта за италианците в тяхната борба с епидемията, както и мерките, които – незнайно защо – Европейската комисия нарича „незабавни“ – мерки, одобрени преди 2 часа, които трябваше да бъдат одобрени преди 2 месеца.

Това сподели вчера от официалната си страница във „Фейсбук“ евродепутатът от България и част от делегацията на ВМРО в групата на Европейските консерватори и реформисти в ЕП Андрей Слабаков.

Европейската комисия представи своите „незабавни“ мерки за борбата с пандемията от коронавирус, продължава евродепутатът и изброява някои от тях:

Съдействие на държавите членки в борбата от финансова помощ през коригиране на фискалните усилия, които се изискват от тях, защита на свободното движение на стоки от първа необходимост за здравето на гражданите; извънредни разходи за ограничаване на разпространението на вируса; подпомагане на малките и средни предприятия, както и насоки към всяка една държава за справяне с очертаваща се икономическа криза и нарастваща безработица.

Той е категоричен, че тези мерки са всичко друго, но не и „незабавни“.

Имам чувството, че коронавирусът няма да унищожи Европейския съюз, защото той вече се унищожава съвсем сам, казва в заключение Слабаков.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене