Кметът инж. Румен Томов информира за въведените противоепидемичните мерки на територията на община Благоевград

Кметът инж.Румен Томов свика днес от 15,30 часа пресконференция с медиите. Кметът съобщи за предприетите действия за създаване на организация на територията на община Благоевград за изпълнение на разпоредените мерки от Министерство на здравеопазването.

На територията на община Благоевград няма установени пациенти с коронавирус.

8 лица са поставени под карантина, за  7 от тях, мярката е наложена от 19 март 2020 г. При неизпълнение на предписанието при поставяне под карантина, лицето подлежи на наказателна отговорност.

По време на карантинния период, лицето трябва да спазва дистанция от минимум 1 м спрямо хората, с които съжителства, вкл. престой в отделни помещения.

В зависимост от развитието на епидемичната ситуация община Благоевград има готовност за настаняване за активно лекарска наблюдение и адекватно лечение на пациенти със сиптоми на коронавирус. Сред предложените лечебни заведения за обособяване на изолиран корпус е Специализираната болница за активно лечение по пневмофтизиатрия /Тубдиспансер/.  В обслужването на пациенти ще се включат и останалите три болници на територията на община Благоевград.

Инж.Румен Томов апелира, всички да бъдем много отговорни и самодисциплинирани във връзка с усложняващата се епидемична обстановка, свързана с разпространяването на коронавирус.

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене