ВНИМАНИЕ! Порои, гръмотевици и градушки днес

опасни явления

Днес над Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има валежи, на места интензивни, с гръмотевични бури и временно усилване на вятъра. Ще има и градушки. В Източна България ще се задържи предимно слънчево и горещо, вятърът там ще е от изток-югоизток – до умерен. През нощта срещу сряда и там ще се развие купесто-дъждовна облачност, на места ще има валежи и гръмотевици.

Заради прогнозираните опасни метеорологични явления код “оранжево” е обявен в областите София, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово и Пазарджик. В други 18 области, включително в югозападните Благоевград, Кюстендил и Перник, предупредителният код е “Жълто”.

В Югозапада най-интензивни се очаква да бъдат валежите в Банско и Разлог.

Максималните температури в Западна България ще са между 25° и 30°, а в Източна ще достигнат 32°-34°.

За Благоевград максималната температура днес ще е 30°, а минималната 18°, за Банско 29°/18°, Разлог 29°/18°, Дупница 29°/17°, Кюстендил 29°/16°, Перник 29°/17°, Гоце Делчев 31°/19°, Сандански 30°/19° и в Петрич максималните температури ще достигнат до 31°, а минималните до 19°.

Повече за времето в градовете от Югозападна България може да видите тук:

http://www.e-79.com/weather.html

Атмосферното налягане ще се понижава и ще е по-ниско от средното за месеца.

Над масивите в западната половина от страната ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност с гръмотевични бури и временно усилване на вятъра. Над планините в Източна България ще преобладава слънчево време. Вятърът ще е умерен от юг-югозапад. Температурите ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще е около 20°, на 2000 метра – около 13°.

Над Черноморието ще се задържи слънчево и топло. Вятърът ще се ориентира от югоизток – до умерен.Максималните температури ще са между са 29° – 31°. Вълнението на морето ще бъде 1 – 2 бала. Температурата на морската вода е 24° – 26°.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене