Главният прокурор Иван Гешев: Призовавам политиците да не се занимават с дребно политиканство, а да се вслушат в гласа на лекарското съсловие, защото те ще са на първа линия

Гешев обяви пълната си подкрепа за радикалните мерки срещу COVID-19, които искат лекарите

Запознат съм с призива на софийските лекари и ги подкрепям. Това заяви за БНР главният прокурор Иван Гешев относно позицията на Столична лекарска колегия към Българския лекарски съюз.

Припомняме, че чрез писмо, адресирано до него, премиера Борисов, президента Радев, председателя на НС Караянчева и здравния министър Ананиев те настояват за въвеждането на още по-строги мерки за домашна изолация и ограничаване на влизането и излизането от София.

„Последните дни ми се обаждат лекари от цялата страна. Цялото лекарско съсловие е за радикални мерки. За такива призовах и аз още във вторник в НС“, каза Гешев.

„Призовавам политиците да не се занимават с дребно политиканство, а да се вслушат в гласа на лекарското съсловие, защото те ще са на първа линия. Когато сме болни, отиваме при лекар, а не при политик“, заяви още той.

„За втори път призовавам за радикални мерки, каквито искат лекарите. Опасявам се, че времето ни изтича и, трети път като призова, вече ще е късно и може да се окажем в италиански вариант. Сега е момента политиците да се докажат пред хората за това, за което са ги избрали“, добави главният прокурор.

Помолен да коментира желанието на лекарите за забрана за напускане на домовете и ограничването на влизането и излизането в София, Гешев каза: „Няма да изказвам конкретно мнение за конкретни мерки. Както вече казах, настоявам за подкрепяне на исканията на медиците на Столичната лекарска колегия“.

Blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене