Лекарка напусна Спешното в Благоевград заради COVID-19

Лекарка напусна работа в Спешния център в Благоевград. Служителката е била и пенсионерка.

Тя била дежурна преди няколко дни, когато се оказало, че екип трябва да отиде до близка бензиностанция. Там бил спрял тир, идващ от чужбина, а екипът на ЦСМП трябвало да прегледа шофьора за симптоми на коронавируса. Въпреки че имало достатъчно защитни костюми, маски, очила и др., тя отказала да се облече и да отиде.

Наложило се друг неин колега да се качи в линейката. Заради това директорът на Спешния център д-р Красимир Михайлов е разговарял с лекарката и тя си подала молба за напускане поради пенсиониране. Сестра й, която също работи в ЦСМП също е подала молба за напускане, пише “24 часа”.

“Възмутен съм, че при наличие на всички предпазни средства, колега може да откаже да си изпълнява служебните задължения. Веднага подписах освобождаването й, защото тя и без това беше в пенсионна възраст. Със сестра й ще разговарям допълнително и на нея още не съм подписал молбата. Недопустимо е подобно поведение на медик, положил Хипократова клетва. В тази кризисна ситуация няма място за капризи. Има правила за разпределение на екипите и всеки е длъжен да ги спазва”, коментира д-р Михайлов.

Категоричен е, че медиците са снабдени с всички предпазни средства и в такъв случай не може да се говори за страх, а само за изпълняване на служебните задължения.

pirinsko.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене