Кметът на Благоевград Румен Томов: Уважаеми журналисти и представители на медии, бъдете малко по-внимателни и дисциплинирани в това, което поднасяте пред вашите читатели и зрители!

Уважаеми журналисти и представители на медии,

В условията на кризата, в която се намира държавата, в частност и Благоевград, когато опасността от коронавируса грози всички нас и нашите близки, бих искал, да се обърна към Вас с една молба.
Тя е насочена към това, да бъдете малко по-внимателни и дисциплинирани в това, което поднасяте като информация пред вашите читатели и зрители, които са наши съграждани. Умишленото преиначаване на истината, изкривяване на фактите и вербалните войни, според мен, трябва да бъдат преустановени, защото това в голяма степен води до излишни притеснения за всички.
През последните дни, систематично се публикува информация, която не отговаря на истината и мерките, които община Благоевград е предприела с цел превенция и защита на населението. Без да влизам в подробности, заявявам, че правим всичко, което е по силите ни, за да предпазим и защитим жителите на Благоевград от коронавируса.
Призовавам и хората, към това да проявят максимална отговорност за собственото си здраве, както и за това на останалите и да спазват условията на извънредното положение. Нека ограничат контактите си и да преустановят излизането от вкъщи, освен случаите, в които това се налага.
Медиите имате сериозна роля и отговорност към всички и особено в моменти като този, затова Ви моля, да проявите разбиране и да не използвате ситуацията, за да водите свои лични битки и да показвате лични предпочитания и симпатии.
С това обръщение, в никакъв случай не бих искал, да Ви казвам, какво да правите и как да работите, защото не бих си позволил, да нарушавам Вашата неприкосновена свобода на словото. Вие имате правото, да пишете и казвате, каквото прецените, но е важно да го правите отговорно, уверени, че не подвеждате хората, които Ви вярват.
Колкото до критиките, които са адресирани до мен, искам да ви уверя, че ги приемам като градивни, те ми помагат ежедневно за това, да върша по-добре работата си, и да бъда полезен за хората. Когато обаче, част от написаното граничи с не истината, когато се прави умишлено с цел дискредитирането ми и то на база кризата, в която се намираме всички и опасността за здравето на хората, смятам, че се нарушават елементарни принципи и всякаква етика, която всеки е длъжен да спазва.
Молбата ми към Вас е добронамерена и човешка, като ясно осъзнавам риска, че тя може да бъде представена като „размахване на пръст“ или безсилие, но това би било откровено преиначаване на истината и спекулация.
Иначе казано- нека бъдем единни, докато отмине опасността, а след това всеки да продължи, да върши работата си така, както смята за правилно.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене