Собствен апарат за тестове за корона вирус ще има до дни болницата в Гоце Делчев

Гоцеделчевската болница ще бъде снабдена със собствен апарат за на тестове за COVID 19.
Очаква се апарата да пристигне в рамките на 5 до 10 дни, съобщи кмета Владимир Москов, като допълни че още миналият петък общината е превел 9 хиляди лева на фирмата- доставчик.

Поръчката е направена по предложение на МБАЛ „Иван Скендеров“ а от община Гоце Делчев са поръчали и платили специалният апарат, чрез който ще може да се правят на място тестове на хора със съмнения за корона вирус.
Кризисния щаб в общината съвместно с ръководството на лечебното заведение са подготвили закритото вече отделение по уши, нос, гърло което разполага с осем легла и отделен вход да приема евентуално болни от вируса.
За момента на две деца са правени тестове за корана вируса, като те са били отрицателни информира още кмета Владимир Москов.

Другата важна новина която Топ Преса съобщи първа е , че лекарите, които подадоха молбите си за напускане остават на работа и след изтичането на предизвестията им заради създалата се кризисна ситуация в страната.Те обявиха , че след 5-ти април ще останат на работните си места и ще изпълняват лекарските си хуманни задължения безплатно .
В шивашки цехове в региона са поръчани за изработване и на количества предпазни маски съобщиха от болничното заведение в Гоце Делчев .

„За сега е спокойно и нямаме основание за притеснение, вземат се всички предпазни мерки както и се правят проби и изследвания на всички пациенти дори и с минимални оплаквания и съмнение за зараза“ съобщиха доктори от болничният щаб които денонощно са на първа линия .

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене