Ушното отделение в МБАЛ „Иван Скендеров“ в Гоце Делчев се трансформира изцяло в отделение  за съмнителни или установени болни от корона вирус

В очакване на усложнение на обстановката около  инфекцията с корона вируса , МБАЛ „Иван Скендеров“ в Гоце Делчев взема спешни превантивни мерки .

Болничния щаб е дал заявки за ушиване на допълнителни количества  предпазни маски в шивашки цехове намиращи се  на територията на региона . Започнало е снабдяването и с по- големи количества дезинфектанти и тестове за проби за заразата .

В момента едно от болничните отделения“ Уши нос и гърло“  се трансформира в отделение  изцяло за съмнителни или установени болни от корона вирус , научи Топ Преса .

Предполага се ,че още в следващите дни  ще бъде обособен  екип който да няма достъп до други болни, тъй като  сега  екипите от Инфекциозното отделение   и лекари от болничното заведение обслужват както болни със съмнителна зараза така и други лежащо болни в здравното заведение .

 С една дума и гоцеделчевската болница се подготвя за посрещането на не каненият  вирус който бавно но сигурно  напредва към региона ни .

Затова  община Гоце Делчев и лично кмета Владимир Москов както и Националният кризищен щаб,  всеки ден по няколко пъти излизат  с призиви за спазване на мерките на въведеното извънредно положение в страната за превенция и опазване на населението от коварната инфекция .

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене