Премиерът Бойко Борисов: Чуйте упрека, болката и гнева на генерал-майор проф. д-р Мутафчийски

Борисов и президентът Румен Радев със спешен разговор за мерките срещу коронавируса

Моля, изгледайте брифинга на генерал Мутафчийски! Гледайте го – гледайте с разума, сърцето си и всичките си сетива. Това апелира във фейсбук премиерът Бойко Борисов във връзка с извънредния брифинг от снощи на председателя на Националния оперативен щаб генерал-майор проф.д-р Венцислав Мутафчийски. 

Ето какво пише премиерът:

Чуйте упрека му, болката му, гнева му. Осъзнайте отговорността му – неговата и на всички лекари, медицински сестри, санитари, учени, полицаи, щаб, РЗИ, местни власти. Слушайте всяка дума! Сега всичко зависи от нас, защото държавата – това сме ние!

Единни трябва да бъдат и институциите в борбата срещу пандемията, така че българските граждани да имат непоколебимо доверие в държавата в този момент и да са сигурни, че тя ще работи изцяло в техен интерес. Това заявих в телефонен разговор с президента Румен Радев. Човешкият живот трябва да бъде поставян на първо място, независимо от перспективата за икономически загуби. В хода на разговора подчертах, че за да бъде ясна цялата решителност на държавата за справяне със ситуацията с коронавируса, предприеманите мерки трябва да бъдат под формата на законодателство.

flagman.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене