Отменена сесия на Общински съвет Благоевград

Преди минути на извънредно заседание на Председателски съвет, свикан от председателя на Общински съвет Благоевград- Андон Тодоров, бе взето единодушно решение да бъдат отменени заседанията на комисиите, както и предстоящото редовно заседание на Общински съвет, което по план график, трябваше да са проведе на 27 март 2020 година.

         Настоящото решението е за срок от един месец, считано от 13.03.2020 г., като Председателят уведомява Кмета на Община Благоевград, общинските съветници и обществеността, че изменя план-графика на основание чл. 64, ал. 1 от Правилника за организацията, дейността на общински съвет, неговите комисии и взаимодействието му с общинска администрация, като от него отпада дата 27 март 2020 г.

            Председателят на ОбС- Андон Тодоров, уведомява жителите на Община Благоевград, че Общински съвет Благоевград, при необходимост и по указания на Премиера на Република България- Бойко Борисов, има готовност да свика незабавно общинския съвет за решаване на важни и неотложни въпроси, касаещи жителите на Община Благоевград. С оглед гореизложеното и при спазване  препоръките на здравните власти, постоянните комисиите към Общински съвет Благоевград, при необходимост  ще заседават онлайн.

       Решението е поради усложнената епидемиологична обстановка в страната, опасността от разпространение на коронавирус, както и във връзка с указанията на: Министерството на здравеопазването, кризисния щаб на Министерски съвет и днешното решение на Народното събрание да въведе извънредно положение за срок от един месец.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене