Без категория

Националния печат

печат

“Труд”

Българският еврокомисар ясен чак на есен

Името на новия български еврокомисар ще стане ясно чак през септември или октомври, научи „Труд“ от 2 различни източника. Причината за това забавяне са предстоящите вътрешни избори, след които ще стане ясно новото разпределение на политическите сили у нас, както и патовата ситуация на върха на ЕС.

Машиностроенето е на крачка от възстановяване

За първи път от четири години насам машиностроителната индустрия може да изпревари по приходи своята най-силна година – 2008-а. Това показват данните на Браншова камара “Машиностроене”.

“Стандарт”

Морето празно, цените падат

Цените по морето падат, и то в пика на сезона. Стотици оферти за нощувки „-50%“ се появиха в сайтовете за колективно пазаруване. Четиризвездни хотели пък предлагат 10% отстъпка при записване „в последната минута“. С по-евтини нощувки и пакети туристическите босове се надяват да запълнят хотелите си. Сега всяко пето легло на юг от Бургас е празно, което е нечувано за края на юли.

Бойко: Загубихме 10 млрд. за година

„Викайте Томислав Дончев да спасява европарите“. Това заяви за „Стандарт“ лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той отказа предложението на депутата от ДПС Джевдет Чакъров да се създаде Национален борд за еврофондовете, който да помага на ведомствата да усвояват по-бързо и ефикасно парите от Европа.

“Сега”

1041 осъдени се укриват и МВР не може да ги вкара в затвора

Схемата „Братя Галеви“ – да изчезнеш, когато трябва да влезеш в затвора, се използва от всеки десети, осъден на лишаване от свобода. 871 престъпници, осъдени да влязат в затвора, са останали незадържани в края на м.г. от съдебната охрана към Министерството на правосъдието и от МВР. Тези хора се укриват в страната и в чужбина и срещу тях е задвижена процедура по издирване. Това става ясно от доклада за дейността на прокуратурата за 2013 г., публикуван на сайта й.

Държавата разселва 2000 бежанци в цялата страна

До края на годината българските власти възнамеряват да разселят из цялата страна 2000 чужденци, които са получили бежански и хуманитарен статут. Това е записано в годишния план на правителството по националната програма за интеграция на бежанците, научи „Сега“. Документът трябва да бъде приет на заседание на кабинета в сряда. На него ще бъде одобрено и финансирането, което ще бъде само за 6 месеца.

“24 часа”

10 г. затвор за банкери, които крият данни от БНБ

Наказателният кодекс да предвижда затвор от 5 до 10 г. и глоба от 10 000 до 30 000 лв. за банкери, които не предоставят информация за дейността и състоянието на финансовата институция.

 

Лични шофьори и коли и за секретарките на „земеделското семейство“

Продължават да излизат скандални факти около “земеделското семейство” Мирослав Николов и Виолета Александрова за тяхното ръководство на държавен фонд “Земеделие”. Освен съмнения, че във ведомството е действала стройна корупционна схема за изнудване на фермери и кметове, двамата са мачкали непокорните служители, а приближените им са отрупвани с благинки. Освен заплати от по 3000 лв. те са осигурили за секретарките си още служебни коли и шофьори.

“Монитор”

Край на нощния гратис в рейса

Нощна аванта за гратисчиите в столичния градски транспорт вече няма. Контрольорите от няколко месеца работят от 4 часа сутринта до 0 часа, съобщиха от Центъра за градска мобилност (ЦГМ). Това е работното време на градския транспорт. Проверките се правят по специални графици, за да е ясно кои контрольори работят в тъмната част на деня и по кои линии.

Плащаме 509 лв. за парно и топла вода

509 лева е средната сметка за парно и топла вода на топлофицираните столичани за миналата зима, показват данните от изравняването на най-големия топлинен счетоводител в София. Толкова е излязъл последният отоплителен сезон на живеещите в жилища до 70 квадрата.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене